Postare prezentată

Inceputul.

                       Când nu vrei să stai închis în casă...                   Ajunsă la vârsta a treia, nu am acceptat să sta...

luni, 3 februarie 2020

Inceputul.

                     Când nu vrei să stai închis în casă...



   


              Ajunsă la vârsta a treia, nu am acceptat să stau închisă în casă. Pentru că mereu mi-a plăcut să călătoresc, să văd locuri și lucruri noi. Cu un buget extrem de redus, am urcat în tren și am pornit prin țară.
Dar trebuie să vă spun că înainte de asta am încercat mai multe variante: agenții de turism, grup de cunoscuți, anunțuri pentru tovarăși de călătorie. Nimic nu a corespuns cu ce doream eu. Agențiile sunt exagerat de scumpe (raportat la venitul meu) și au un program ca pentru tineri; sau sumare, aproape nimic de vizitat. Cunoscuții aveau alte imagini despre călătorii. Ultima replică, cea care a pus capac la toate, a fost: "Păi dacă tu nu vrei la localuri, ce să facem?  Stăm toată ziua în muzee sau umblăm pe străzi?!"
Ei bine, mi-am spus, cum sunt bătrână, nu mai "cocoț" munții. Voi vizita doar orașe sau locuri ușor accesibile. Acolo sunt oameni civilizați. Nu se întâmplă nimic rău dacă plec singură. Și, am plecat. Cu trenul, evident.
Am căutat hoteluri sau pensiuni ieftine unde să pot dormi 2-3 nopți. Dar din cele decente, cu baia în cameră. Dacă aveau și micul dejun asigurat, în prețul cazării sau contra-cost, era perfect. Mâncam bine dimineața și mai ciuguleam ceva peste zi prin patiserii sau braserii curate, dar mereu mâncare caldă.
     Inevitabil, s-a întâmplat să mai dau greș la alegerea cazării. Dacă nu era grav, suportam. Altfel, schimbam cazarea chiar și pentru 10 lei în plus.
Toate fotografiile publicate, îmi aparțin.
Fiind începătoare, încă nu știu cum vă voi povesti despre drumuri, locuri, oameni. Dar am să încerc să dau toate informațiile pentru ca și alte persoane în vârstă să prindă curajul de a ieși din casă. Nimic nu face mai bine sănătății mintale și trupești.

Un comentariu: