Postare prezentată

Inceputul.

                       Când nu vrei să stai închis în casă...                   Ajunsă la vârsta a treia, nu am acceptat să sta...

marți, 4 februarie 2020

Sibiu, partea I-a

              Să începem cu...
                             
                                Sibiu

            Nu știam cu ce să încep. Dar m-am gândit la Sibiu, un loc arhicunoscut, un loc unde se ajunge ușor și... un loc mai mult decât civilizat. Vizitând Sibiul fără probleme, veți prinde curaj să mai încercați și alte locații.
              Dar cum în Sibiu sunt extrem de multe locuri demne de vizitat, cred că voi face 2-3 articole.
Cu cazarea în Sibiu, nu trebuie să vă faceți probleme. Și pentru că eu scriu pentru persoanele de vârsta a treia, nu am să vă recomand hostelurile. Sunt unități de cazare cu mai multe paturi într-o cameră și cu baia la comun. Noi avem nevoie de baie în cameră. 
Dar chiar dacă găsiți o pensiune ieftină tocmai în... Turnișor, nu căutați alta. Siguranța și curațenia sunt la ele acasă, indiferent de cartier. Iar transportul public este bun. "Ceas" aș putea spune. Sibiul, ca mai toate orașele are abonament de o zi pentru toate mijloacele de transport. E mult mai convenabil așa. 
Cum ieșim din gară, vedem micuța capelă Sfînta Cruce. A fost construită în anul 1755 pe locul unei mănăstiri dominicane, cu scopul de a adăposti un crucifix masiv de piatră sculptat în 1417. 


Urcând spre centrul istoric, întâlnim Mănăstirea Ursulinelor. Se poate vizita doar biserica, construită în secolul al XV-lea




























Biserica Romano-Catolică.  Da, aia unde merge Iohannis 😉


Construită ca biserică a iezuiților, în perioada 1726-1733. 
Clădirii i-a fost adăugat în 1738 un turn-clopotniță baroc, cel din imaginea mea.


Podul minciunilor. Pod pietonal din fier, construit în 1859.


Aruncați un ochi la  Fântâna Falkenhayn din Piața  mare înainte de alte vizite.
Este o fântână arteziană, cu multe flori în interiorul său, flori stropite cu apa fântânii. Apa este potabilă și există un robinet pentru a se putea lua apa în pahar sau sticlă.                                                                                                                          

Lângă Biserica Catolică, este noul sediu al Primariei, inspirat ales. Clădirea este monument istoric.
Aici, în centrul imaginii.


Imediat lîngă Primărie, este Muzeul Brukenthal. În stânga imaginii de mai sus. Ar trebui să vă rezervați mai mult timp pentru a-l vizita. 



Deja ați obosit și vă este foame? Tot aici sau pe strada pietonală care pornește din Piața mare se găsesc multe localuri unde se poate mânca bine. Eu prefer la Super Mamma, dar poate vreți să mâncați în locuri mai elegante. Ca acesta care vă invită din stradă:






Un comentariu: